1-7 EKİM DÜNYA EMZİRME HAFTASI
06 Ekim 2017

1-7 EKİM DÜNYA EMZİRME HAFTASI

1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Emzirme Haftası nedeniyle Kars Harakani Devlet Hastanesinde, yapılan etkinliklerde, anne sütünün önemine dikkat çekildi.

Emzirme ve anne sütünün öneminin vurgulanması, farkındalığın arttırılması amacıyla Harakani   Devlet Hastanesinde düzenlenen Emzirme Haftası etkinliğine, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serhat KARAKAYA, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar programlar ve Kanser Şube Müdürü Mustafa EŞMELİ, Harakani Devlet Hastanesi yöneticileri  ile Çocuk Polikliniğine kontrol için gelen çocuklar ve anneleri katıldı.

Burada konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serhat KARAKAYA “Dünya Emzirme” haftası anne sütünün ve emzirmenin önemini ve de bu konudaki farkındalığı arttırmak için 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanmaktadır. Anne sütü bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun bebeğe doğrudan verildiği için temiz, mikropsuz ve kolay hazm edilen bir besindir. Ekonomiktir, yani para harcamayı gerektirmez. Doğumdan itibaren ilk bir saat içinde emzirilen bebeğin ilk aşısı anne sütü ile gerçekleşen ve bebeğin bağışıklığı güçlendirir.

Biz de hastanemizde konunun önemine dikkat çekmek değerli annelerimizi emzirmeye teşvik etmek            ve de yerini  hiçbir besinin yerini  doldurulamayacak kadar değerli olan anne sütünün ilk altı ay bebeğe verilmesi için bu etkinliği düzenlemiş bulunmaktayız.

Bu vesileyle tüm annelerimize ve bebeklerimize sağlıklı günler dilerken emzirme ile ilgili sorunlarınız için Anne
Sütü Eğitimcileri, ebe ve hemşirelerimizle her türlü desteği sağlamaktan mutluluk duyarız” dedi.

Daha sonra’’
Anne Sütü; Annenin Bebeğine Vereceği İlk ve En Güzel Hediyedir” baskılı zıbın yeni doğum yapmış annelere hediye edildi . Etkinlik hafta boyunca Sarıkamış Devlet Hastanesinde ,Kağızman Devlet Hastanesinde ve İlimiz de bulunana tüm Toplum Sağlığı Merkezlerinde devam etti.

• 7 (1).JPG
  • 7 (2).JPG