1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı!
23 Haziran 2020

Meme kanseri, ülkemizde kadınlarda en sık  görülen kanserdir. Erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede, toplumun bilgilendirilip, bilinçlendirilmesi önemlidir. Bu amaçla 2004 yılından beri “Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme Etkinlikleri” yurt genelinde düzenlenmektedir. Bu kapsamda    1-31 Ekim ayı içerisinde Meme Kanseri Farkındalık  etkinlikleri yapılmaktadır.
Bu doğrultuda ilimizde;  Kanser Kayıt Birimi ve KETEM çalışanları tarafından konu ile ilgili Kuran Kursları, kadın esnaflar ve kuaförler dolaşılarak broşürler dağıtıldı. Kars  Harakani Devlet Hastanesi, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi  Sağlık Araştırma  ve Uygulama Hastanesinde stand açıldı. Erken teşhisin önemi anlatıldı, Müdürlüğümüzün yaptırmış olduğu anahtarlıklar dağıtıldı. Halkımızın Ücretsiz Kanser Taramalarını yaptırmak için KETEM ve Aile Hekimliklerine davet edildi.