Resim Ve El Sanatları Tanıtım Sergisi
23 Haziran 2020

Kars Harakani Devlet Hastanesine bağlı Toplum  Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM)  Hastaları tarafından hazırlanan El Sanatları Sergisi 20.06.2019 tarihinde açıldı. Harakani Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi(TRSM) faydalanıcıları tarafından hazırlanan çalışmaların yer aldığı Resim ve El Sanatları Sergisi Kars Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı Parkı’nda düzenlenen törenle vatandaşların beğenisine sunuldu. Serginin açılışı Sayın Valimiz Türker ÖKSÜZ tarafından yapıldı; ayrıca açılışa Vali Yardımcısı Sayın Mehmet Zahit DOĞU Azerbaycan Konsolosu Sayın Aykhan Suleymanlı, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Doktor Engin KILIÇ, İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Zakir LAZOĞLU, Kurum Müdürlerimiz,Sağlık Yöneticileri,TRSM ve Halk Eğitim Merkezi Çalışanları ile hasta ve hasta yakınları katıldı.

TRSM faydalanıcıları tarafından Halk Eğitim Merkezi Eğitmenlerinin de katkısıyla hazırlanan el sanatları ürünleri tablo ve çeşitli çalışmalar İl Sağlık Müdürümüz Uzman Doktor Zakir LAZOĞLU ve TRSM Sorumlu Doktoru Talat BAYBURTLUOĞLU tarafından Sayın Valimiz ve beraberindeki katılımcılara tanıtıldı.

Faydalanıcılar tarafından hazırlanmış olan çalışmalar ürünler sergiye gelen protokol üyeleri tarafından beğenildi.

Bu kapsamda İl Sağlık Müdürümüz Uzman Doktor Zakir  LAZOĞLU’nun Basın Mensuplarına yaptığı açıklamada; TRSM’de  toplumda 43 hasta tedavisi görmekte olup, TRSM’de yürütülen bu tür terapi ve tedavi uygulamalarıyla hastalarımızı topluma kazandırılmaya çalışmaktadır. Buradaki hastalarımız güzel çalışmalar gerçekleştirmiştir. Burada önemli olan hastalarımızın geri dönüşleri olduğunu belirtmiştir..