9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü İle İlgili İl Genelinde Yapılan Etkinlikler
25 Haziran 2020

İl Sağlık Müdürlüğü Tütünle Mücadele Birimi personellerimiz tarafından  halkın yoğun olduğu yerlerdeki mekanlarda vatandaşlarımıza “9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü” hakkında  ve sigarayı bırakmak istediklerinde başvurabilecekleri “Alo 171 Sigarayı Bırakma Danışma Hattı”, Harakani Devlet Hastanesi bünyesinde bulunan “Sigarayı Bırakma Polikliniği” ile ilgili bilgilendirme çalışması yapılmıştır. Ayrıca farkındalık yaratmak amacıyla pek çok vatandaşımıza CO (Karbonmonoksit) ölçümü yapılmıştır.

İl Sağlık Müdürlüğü Tütünle Mücadele Birimi sorumlumuz Dr. Özlem YAĞDIRAN tarafından 04.02.2019 tarihinde Halk Eğitim Merkezi  Salonu’nda  Kars İli kamu kurumlarının yönetici  ve amirlerinin yoğun katılımıyla “9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü ve Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararları” konulu bir sunum gerçekleştirilmiştir.

05.02.2019 tarihinde Kars Kafkas FM canlı yayınında “9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü” ilgili Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan PERİNÇEK ve İl Sağlık Müdürlüğü Tütünle Mücadele Birimi sorumlusu Dr. Özlem Yağdıran’ın uzman konuk olarak katıldığı bir söyleşi gerçekleştirilmiştir.

06.02.2019 tarihinde Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan PERİNÇEK ve İl Sağlık Müdürlüğü Tütünle Mücadele Birimi sorumlusu Dr. Özlem Yağdıran’ın uzman konuk olarak katıldığı İlİlimiz yerel televizyonlarından Serhat TV’de sunuculuğunu Okan AVŞAR’ın yaptığı “Sağlık Hattı” programında “9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü ve Tütün ve Tütün Mamullerinin Zararları” konulu 45 dakikalık söyleşi  gerçekleştirilmiştir.

• tv.jpg