Kars İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı’nda ‘’Evde Sağlık Ve Bakım Hizmetleri Çalıştayı’’
25 Haziran 2020

27/02/2015 tarih ve 29280 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlar Tarafından Evde Sağlık Hizmetlerinin Sunulmasına Dair Yönetmelik doğrultusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı tarafından 31/03/2018 tarihinde imzalanan protokol gereğince; ilimizde 04.05.2015 tarihinde Valilik Makamı tarafından ‘’Evde Sağlık, Bakım ve Sosyal Destek Hizmetlerinin İşbirliği İçerisinde Yürütülmesine Dair İl Protokolü’’ imzalanmıştır.

Söz konusu protokol, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Kars Belediyesi, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kars Valiliği arasında yapılmış olup; aynı amaçlar için hizmet sunduğumuzu düşündüğümüz paydaşlarımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Kaymakamlıklar ve İlçe Belediyelerinin de katılımı ile sağlık hizmetlerinin daha etkin, verimli kullanılması için ortak verebileceğimiz hizmetlerin envanterini oluşturmak, mevcut iş gücünden daha fazla faydalanmak, maddi kaynakları daha verimli harcamak, aile bağlarının zayıfladığı ortamda evde yalnız yaşayan, kimsesiz, yaşlı, bakıma muhtaç kişilerden haberdar olmak ve daha çok vatandaşımıza ulaşmak amacı ile 20.11.2018 tarihinde Müdürlüğümüz Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanlığı’nda ‘’Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri Çalıştayı’’ gerçekleştirilmiştir. Evde Sağlık ve Bakım Hizmetleri Çalıştayı’na Kamu Hastaneleri Başkan Yrd.  Ata Ünsal Rıfkı Öztürk ve birim uzmanı Zeycan Kanbay Karaman başkanlığında yapılmıştır.

• 2..jpg